top of page

WAAROM SOJAKAARSEN?

Sojakaarsen hebben veel voordelen ten opzichte van paraffinekaarsen.

  • Paraffinekaarsen worden gemaakt van aardolie en geven veel chemische stoffen af bij het opbranden. Sojakaarsen zijn 100% natuurlijk, biologisch afbreekbaar en geven geen zwarte roet af. Ze zijn dus beter voor het milieu en je gezondheid.

  • Vanwege het lagere smeltpunt van sojawas, branden de kaarsen beduidend langer en worden ze minder heet dan paraffinekaarsen. Nog een voordeel van dit lagere smeltpunt: de geur van de geurolie wordt geleidelijker afgegeven.

  • Sojakaarsen branden gelijkmatig op.

  • Een vlek van sojawas op stof is met een beetje lauw water en zeep moeiteloos te verwijderen.

  • Paraffinekaarsen lijken op het eerste gezicht vaak vegan friendly. Echter, aan paraffinewas worden vaak chemicaliën toegevoegd om de kaars bij kamertemperatuur hard te houden. Meestal wordt hier stearinezuur voor gebruikt, dat voornamelijk voorkomt in dierlijk vet. Onze sojakaarsen daarentegen zijn gegarandeerd vegan.

 

Onze sojawas komt uit Noord-Amerika en is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden. De soja is niet genetisch gemanipuleerd en er heeft geen regenwoud voor hoeven wijken.

 

Kortom: onze sojakaarsen zijn duurzaam, diervriendelijk, branden langer èn mooier op, ruiken aangenamer en zijn beter voor je gezondheid.

bottom of page